25. september 2019

Stor fodboldnyhed - ny 10. klasse med fodbold på Flemming Efterskole i 2020.

Flemming Efterskole spiller bolden på banen til alle fodboldinteresserede unge i Danmark, der under et efterskoleophold vil vokse som menneske og som fodboldspiller. 

Alle fodboldeleverne på Flemming Efterskole har lige været til det årlige RIM Fodboldstævne, der er for regionens efterskoler. Der har givet mod på mere fodbold, hvilket betyder, at Flemming Efterskole fra 2020 kan tilbyde 10. klasse med fodbold som speciale i 10 timer om ugen.

Fodboldklassen er for dig, der vil have en anderledes 10. Klasse, hvor der både er plads til træning, skole og kammerater. 

Fodboldklassens elever kommer til at have boglige timer sammen med skolens øvrige elever, og de er med til alle efterskoleaktiviteter som introtur, musical, skiture, gymnastikopvisninger og meget mere. 

Helle Hansen er én af skolens fem fodboldtrænere. Hun har en A-licens, og har tidligere været træner på eliteniveau. Hendes motto er: Et godt hold består af individualister, for hvem det vigtigste er at bidrage til det fælles. 

Fotos: tak til Thomas Skovgaard Jørgensen og PR

Læs her den fulde pressemeddelelse fra Flemming Efterskole:

FODBOLDNYHED: Flemming Efterskole præsenterer ny 10. klasse

Der er godt nyt til de fodboldinteresserede, når Flemming Efterskole fra skoleåret 2020 introducerer en ny Fodboldklasse, hvor der er mulighed for at spille fodbold 10 timer om ugen.

 

”Ja, tak! Det er en verdensklasse aflevering,” ordene kommer fra fodboldlærer Helle Hansen også kendt blandt eleverne som Helle H eller bare HH. Hun er i gang med dagens træning af årgang 19-20’s fodbolddrenge. Fra næste år får hun endnu flere fodboldinteresserede elever at arbejde med. Skolen udvider nemlig udbuddet af såkaldte spotklasser med en Fodboldklasse.

 

Indtil nu har eleverne kunnet vælge Spring-fodboldklasse, men med den nye klasse bliver der åbnet op for endnu flere fodboldtimer på skemaet.

En hverdag med plads til både træning og venner

Fodbold har altid eksisteret på Flemming Efterskole, men de senere år har skolen oplevet en øget interesse fra fodboldverdenen. I 2018 tog skolen en helt ny kunstgræsbane i brug som supplement til det udendørs græsstadion, hvilket giver de optimale træningsforhold for fodboldspillerne.

 

- Man skal vælge Fodboldklassen, hvis man vil spille fodbold på højt niveau, og at man kan se fordelen i at kombinere fodbold med en anden sport. Det er en hverdag, hvor der både er plads til meget træning og fordybelse i sin sport, men hvor man også har tid til at udforske nye discipliner, være sammen med sine venner og nyde efterskolelivet, fortæller Helle Hansen, der også er dansklærer og UU-vejleder.

 

Eleverne i fodboldklassen får otte timers obligatorisk fodboldtræning på skemaet, hvor der er fokus på den enkelte elevs spidskompetencer og udviklingen af nye kompetencer. Derudover kan eleverne dyrke deres interesse for fodbold i valgfag som Teknik og Afslutning eller Spiltræning- og spilforståelse, eller de kan hygge sig med faget Champions League og Premiere League, hvor der bliver nørdet europæisk fodbold.  

 

Stadig en del af gymnastikken

Flemming Efterskole er stadig en gymnastikefterskole, og alle elever – også dem der går i Fodboldklassen, har som minimum fire timers gymnastik om ugen, og samtlige elever er med i forårets opvisningsturné rundt i hele landet.

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubblemedia