6. april 2022

Nærsynethed hos børn kan forværres

FRIIS OPTIK i Hedensted slår et slag for, hvor vigtigt det er at holde øje med sit barns udvikling - og herunder naturligvis barnets syn. Og fortæller samtidig om mulighederne for netop at sikre dit barns syn mod stigende nærsynethed med Essilors Stellest™-glas.

Har du et barn, der er nærsynet, som så mange børn er det i dag?

Så bør du være opmærksom på at nærsynethed kan blive forværret, idet børns øjne stadig vokser og udvikles.

Børn i dag bruger ikke øjnene på samme måde, som vi voksne gjorde, da vi var børn

Et stigende antal af dem er nærsynede, og problemet er bl.a., at børn bruger synet anderledes, end da vi forældre var små. Børn brugere oftere digitale medier og er ikke lige så tit ude at lege. Dette øgede brug af det nære syn fører til, at flere og flere børn bliver nærsynede. Gennem overvægten af brugen af det nære syn 'strækkes' øjet, mens det vokser, og dette medfører en øgning af minusstyrken.

Jo yngre et nærsynet barn er, jo mere kan synet forværres

Samtidig begynder børn tidligere og tidligere at bruge skærmmedier, så flere yngre børn har i dag behov for at få korrigeret synet end i 'de gode, gamle dage'. Men jo yngre barnet er, jo længere tid er der tilbage, hvor øjet vokser, og jo højere minusstyrker kan det udvikle. Medmindre man sætter ind tidligt!

Enkeltstyrkeglas hjælper ikke mod stigende nærsynethed

Enkeltstyrkeglas er fuldt ud acceptable for voksne. Men de er mindre egnede for børn, hvis øjne stadig udvikles. Som løsning på det problem har Essilor udviklet Stellest-glassene. Kliniske studier har vist at Essilors Stellest-glas effektivt forhindrer stigende nærsynethed.

Stellest fra Essilor leverer løsningen og sikrer barnets syn mod stigende nærsynethed (myopiprogression)

Essilors Stellest bruger den såkaldte H.A.L.T-teknologi (Highly Aspherical Lenslet Target): 1021 usynlige asfæriske mikrolinser fordeles på 11 ringe på hvert enkelt glas. Det medfører et signalvolumen, der beviseligt forhindrer, at øjet strækkes, samtidig med at barnet ser absolut skarpt.

Vil du vide mere om, hvordan du sikrer, at dit barn nærsynethed ikke forværres, mens det vokser, så kig ind hos FRIIS OPTIK i Hedensted 

Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble