12. juni 2023

HIF og Hedensted by er fyldt med glæde og forventninger - læs her hvorfor?

Formand Henrik Lundsgaard Nielsen og sportchef Alex Nørlund har virkelig begået et stort trænerscoop ved ansættelsen af Johnny Mølby som træner for DS-holdet. 

BEST OF Hedensted sætter i dag fokus på Johnny Mølby, som i weekenden blev offentliggjort som cheftræner for Hedensted IF. Et strategisk mestertræk af Henrik Lundsgaard Nielsen og Alex Nørlund, i bestræbelserne på at nå klubbens ambitiøse målsætning om divisionsfodbold inden 2025. 

Johnny Mølby´s CV er fantastisk, både som spiller og som træner. Med cirka 15 år som spiller og 15 år som træner, er det en særdeles erfaren herrer, som efter ferien iklæder sig de klassiske grønne HIF-farver. 

Johnny Mølby er 54 år og uddannet UEFA Pro License træner. Han er født den 4. februar 1969 i Kolding og startede sin professionelle karriere i Vejle Boldklub. Blev i 1987 kåret til Årets Talent i dansk fodbold, efter at have optrådt 28 gange på diverse ungdomslandshold og senere i karrieren nåede 12 kampe på Danmarks A-landshold. Johnny var også med i truppen, da Danmark vandt EM-guld i Sverige i 1992. 

Klubber som spiller
Karrieren startede i Kolding IF/VB som U19 spiller, derfra op på 1. holdet i Vejle Boldklub sammen med spillere som Henrik Risom, Brian Steen Nielsen, Peter Kjær og Jacob Svinggaard. Han spillede 34 kampe for VB inden franske FC Nantes fik øjnene op for det åbenlyse talent. FC Nantes hentede Mølby til den franske liga, efter blot 11 kampe for klubben blev han signet af den tyske storklub Borussia Mönchengladbach, samme klub som Allan Simonsen var stjernen i, specialt i 1977, hvor han blev kåret til Europas bedste spiller. Johnny spillede 16 kampe på midtbanen som spilorganisator, inden han blev købt af KV Mechelen i Belgien, som han nåede at spille 44 kampe for.

I 1996 forlod udlandet for at spille for danske klubber, først AaB, dernæst AGF, Kolding IF og Kolding FC.

Efter tiden i AGF tog Johnny DBU´s elitetræneruddannelse og blev spillende træner i barndomsklubben Kolding IF. 

I 2002 stoppede Mølby den flotte karriere med EM-triumfen som toppen af mange store oplevelser. 

Klubber som træner
Johnny Mølby indledte sin trænerkarriere i 2008, hvor han blev træner i sin hjemby for Kolding FC. Dernæst assistenttræner i AGF, cheftrænerjobs i AC Horsens og i Viborg FF. Specielt i Horsens skabte Mølby et velspillende hold, der nåede to kampe ude i Europa, først ved at besejre svenske Elfsborg over to kampe, for dernæst at møde overmagten i Sporting Lisabon. I 2019 skiftede han til hæderkronede Esbjerg FB som assistent, inden belgiske Gent ønskede ham til klubber som cheftræner.

Det hjemlige kaldte igen på Johnny og det blev ambitiøse Vendsyssel, der i 2020 hentede ham ind som cheftræner. Det blev et kortvarigt ophold, idet han i 2021 tiltrådte som assistent i sin tidligere klub som spiller AGF, inden han som det seneste job blev tilknyttet FC Sønderborg som Head of Academy Coaching. Fra 1. juli 2023 ny cheftræner i Hedensted IF. 

Udover et kæmpe stort CV som spiller og træner er Johnny Mølby et godt og rart menneske med gode personlige egenskaber. Han har evnen til at skabe en god stemning i en spillertrup og har altid let til et smil eller en kvik bemærkning. 

Sportchef Alex Nørlund og klubben meldte for nyligt ud, at målet er at komme til at spille divisionsfodbold senest i 2025. Med Johnny Mølby som kaptajn vil den målsætning med sikkerhed være indenfor rækkevidde og fortsat med en stor lokal opbakning fra erhvervslivet i Hedensted Kommune - og fra virksomheder mod syd og nord. 

BEST OF Hedensted vil ønske alle parter tillykke og ser frem til kampene i Mosen. 

Foto: Privat 


Tilbage til oversigten

Følg med på Facebook

Læs også

bubble